8. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Potěšte své chuťové buňky lahodným hovězím gulášem s klasickým českým knedlíkem. Tento recept vám přinese plné ústa bohaté chuti a příjemného aromatu. Základem je pomalu vařené hovězí maso, které se následně doplní o koření a zeleninu pro dokonalou chuťovou symfonii. K tomu si připravíte nadýchaný knedlík, který se bude skvěle spojovat s hustou omáčkou. Hovězí guláš s knedlíkem je ideální jídlo pro celou rodinu i zvláštní příležitosti. Překypuje bohatstvím chutí a jistě vás naplní pocitem spokojenosti. Dopřejte si toto gastronomické mistrovské dílo a vychutnejte si opravdovou českou kuchyni.
Suroviny
- 600 g hovězího masa (přednostně roštěnec)
 - 2 cibule
 - 2 česnekové stroužky
 - 2 lžíce slunečnicového oleje
 - 2 lžíce koření na guláš
 - 1 lžíce mleté papriky
 - 500 ml hovězího vývaru
 - 500 ml piva
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 1 lžíce octa
 - 1 lžíce taveného sádla
 - 1 lžíce cukru
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na menší kostky.
 - Cibuli a česnekové stroužky oloupejte a nadrobno nakrájejte.
 - Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte cibuli dozlatova.
 - Přidejte česnek a maso a opékejte, dokud nezezlátne po všech stranách.
 - Přidejte koření na guláš a mletou papriku a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
 - Přilijte hovězí vývar a pivem a přiveďte k varu.
 - Zmírněte plamen a nechte guláš vařit pod pokličkou asi 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
 - V misce smíchejte hladkou mouku s octem a s trochou vývaru z guláše.
 - Poté tuto směs přilijte do guláše a vařte ještě dalších 10 minut, dokud omáčka neztuhne.
 - Přidejte tavené sádlo a cukr, promíchejte a nechte vařit dalších 5 minut.
 - Pokud je potřeba, dolijte vodou nebo vývarem, aby měl guláš požadovanou konzistenci.
 - Ochuťte solí a pepřem dle chuti.
 

