9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hovězí guláš s knedlíkem je tradiční české jídlo plné chuti a vůně. V tomto receptu se maso pomalu dusí v aromatické omáčce z cibule, česneku, papriky a rajčat. Hovězí guláš je doplněný lahodnými houskovými knedlíky, které se krásně navlní a vsáknou do omáčky. Tento skvělý gulášový pokrm je vítězem na každé rodinné oslavě nebo večeři se přáteli.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (maso na guláš)
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžíce sádla nebo oleje
 - 1 lžíce mleté sladké papriky
 - 1 lžička kmínu
 - 1 lžička majoránky
 - 1 lžička mletého pepře
 - sůl dle chuti
 - 600 ml vývaru
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 2 lžíce rajského protlaku
 
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky.
 - Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
 - Na hrnci rozehřejte sádlo nebo olej a smažte na něm cibuli a česnek dozlatova.
 - Přidejte hovězí maso a za stálého míchání ho osmažte z každé strany.
 - Přidejte sladkou papriku, kmín, majoránku, mletý pepř a sůl. Promíchejte.
 - Po chvíli zalijte vývarem a přikryjte pokličkou. Vařte na mírném ohni po dobu 1,5 – 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
 - V hluboké misce smíchejte hladkou mouku s rajským protlakem, dokud vznikne hustá pasta.
 - Tuto pastu přidejte do guláše a vařte ještě dalších 10 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
 
Guláš podávejte s knedlíky. Dobrou chuť!



