9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chutné a exotické jídlo plné aromatických koření – kari z kuřecího masa je skvělou volbou pro milovníky pikantních pokrmů. Tento recept vás provede přípravou křupavého kuřecího masa smíchaného s omáčkou z kokosového mléka a kari koření, která dodává jídlu intenzivní a bohatou chuť. Přidejte k tomu čerstvou zeleninu a dochuťte podle vlastního vkusu a za pár okamžiků budete mít na talíři výborné indické jídlo, které si zamilujete.
Recept na Kari z kuřecího masa
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (vejce nebo stehna)
 - 1 velká cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 červená paprika
 - 1 zelená paprika
 - 2 lžíce kari koření
 - 400 ml kokosového mléka
 - 2 lžíce oleje
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
 - Na pánvi zahřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Orestujeme, dokud se nezačnou zlatě barvit.
 - Přidáme nakrájenou papriku a dále smažíme, dokud se paprika nezměkne.
 - Přidáme nakrájené kuřecí maso a kari koření. Smažíme, dokud maso není zevnitř upečené.
 - Přilijeme kokosové mléko, promícháme a necháme vařit přibližně 10 minut, dokud se omáčka neztvrdne.
 - Případně dochutíme solí a pepřem dle chuti.
 - Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.
 

