9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Italské langoše s rajčaty jsou lahodné a rychlé jídlo, které si zamiluje celá rodina. Naše receptura vám přinese ten správný italský šmrnc do kuchyně. Čerstvé rajčaty, olivový olej, bylinky a další ingredience tvoří dokonalou kombinaci na prožití nezapomenutelné chvilky plné výborné chuti. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm, který vás okouzlí svou originalitou. 
Suroviny:
- 500 g hladké mouky
 - 7 g suchého droždí
 - 1 lžička cukru
 - 1 lžička soli
 - 300 ml teplé vody
 - 4 lžíce oleje
 - 3 rajčata
 - bazalka (dle chuti)
 
Postup:
- Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
 - Pomalu přilévejte teplou vodu a olej a postupně těsto vypracujte.
 - Pokryjte misku utěrkou a nechte těsto kynout přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
 - Vynechte deset minut a pak těsto znovu prohněťte.
 - Rozdělte těsto na menší kousky a vytvarujte z nich placky o průměru asi 10 cm.
 - V pánvi si rozehřejte olej a opékejte langoše z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
 - Medzitím oloupejte rajčata a nakrájejte je na tenké plátky.
 - Po upečení nechte langoše okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
 - Nakonec langoše posypete čerstvou bazalkou a pokladete plátky rajčat.
 - Servírujte teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo.
 

