9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Rajčatová paneer masala je tradiční indické jídlo, které vás okouzlí svým bohatým aroma a lahodnou chutí. Tento recept kombinuje čerstvé rajčaty s hustou omáčkou a křehkým paneerem, což vytváří dokonalou harmonii chutí. S použitím správných koření a technik vaření, toto pokrm vám přinese autentický indický gastronomický zážitek. Vychutnejte si tuto lahodnou a zdravou Rajčatovou paneer masalu, která je bohatá na bílkoviny a vitamíny a je ideální pro vegetariány i masožravce.
Suroviny
- 200 g rajčat
 - 200 g paneer sýra
 - 1 cibule, nasekaná na jemno
 - 2 stroužky česneku, nasekané na jemno
 - 1 červená paprika, nakrájená na kousky
 - 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
 - 2 lžíce oleje
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička kurkumy
 - 1 lžička garam masaly
 - 1 lžička červeného chilli prášku (dle chuti)
 - Sůl dle chuti
 - Čerstvý koriandr na ozdobu
 
Postup
- Rajčata nakrájejte na malé kousky.
 - Paneer sýr nakrájejte na kostky.
 - Na pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud nezměknou a nezezlátnou se.
 - Přidejte papriky a rajčata. Vařte, dokud se papriky nesměknou a rajčata se rozměknou.
 - Přidejte všechny koření – koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu a červený chilli prášek. Promíchejte a vařte asi 2 minuty.
 - Přidejte kostky paneer sýra. Vařte ještě 5 minut, aby se sýr prohřál a přijal příchuť koření.
 - Přidejte sůl dle chuti a promíchejte.
 - Při podávání ozdobte jídlo čerstvým koriandrem.
 

