9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hledejte skvělý recept na tradiční kofta kebab, oblíbený orientální pokrm plný chuti a koření. Tento snadný a lahodný recept vám ukáže, jak připravit šťavnaté masové kuličky plněné bylinkami a opečené na grilu. S tímto receptem si přiveďte domů autentickou chuť orientu a překvapte své blízké vynikajícím jídlem. Prohlédněte si podrobný návod krok za krokem a začněte si užívat neodolatelnou kofta kebab doma!
Kofta Kebab
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
 - 1 cibule (nadrobno nakrájená)
 - 2 stroužky česneku (utlučené)
 - 2 lžičky drceného kmínu
 - 2 lžičky mletého papriky
 - 1/2 lžičky mletého koriandru
 - 1/2 lžičky mleté skořice
 - 1/4 lžičky mletého kardamomu
 - 2 lžíce strouhanky
 - Sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- V misce smíchejte mleté hovězí maso, cibuli, česnek, kmín, papriku, koriandr, skořici, kardamom, strouhanku, sůl a pepř.
 - Důkladně promíchejte a vypracujte dohromady. Formujte menší kuličky a zatlačte je na dřevěné špejle.
 - Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je předem do vody, aby se během pečení nezachytávaly oheň.
 - Grilujte kofta kebaby na předem vyhřátém grilu nebo na pánvi, přibližně 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé a propečené.
 - Po upečení je můžete servírovat jako samostatné jídlo nebo je například zabalit do chleba nebo tortilly spolu s omáčkou a zeleninou.
 

