9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodný recept na exotický guláš z drůbeže s kokosovým mlékem, který vám přinese chuťovou explozi! Tento jednoduchý, ale přesto bohatě aromatický pokrm spojuje kousky drůbežího masa s křehkými zeleninovými příchutěmi a kořením, které dodává pikantnost. Kokosové mléko přidává jemnou, sladkou a krémovou vrstvu, která perfektně doplňuje ostatní ingredience. Snažte se překvapit své chuťové pohárky touto originální kombinací, která je ideální pro ty, kteří milují exotiku a netradiční gastronomii. Dopřejte si vášnivou cestu do chutí s tímto gulášem z drůbeže s kokosovým mlékem! 
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 1 paprika
 - 2 lžíce oleje
 - 1 lžíce mleté sladké papriky
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého koriandru
 - sůl
 - pepř
 - 400 ml kokosového mléka
 - 500 ml vývaru
 
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
 - Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
 - Papriku očistěte a nakrájejte na proužky.
 - V hrnci zahřejte olej a na něm orestujte cibuli dozlatova.
 - Přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
 - Přidejte papriku, česnek, sladkou papriku, kmín, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
 - Přilijte kokosové mléko a vývar. Zlehka promíchejte.
 - Hrnec přikryjte a nechte guláš vařit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
 - Po uvaření ochutnejte a případně dosolte a okořeňte.
 - Servírujte s rýží nebo knedlíky.
 


