9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Pikantní kuřecí kari je oblíbeným exotickým pokrmem, který dokonale spojuje jemnost kuřecího masa s pikantními kořeněnými omáčkami. Tento recept vám nabízí jednoduchý postup, jak připravit tento lahodný pokrm i doma. Připravte si kari pasta, nakrájené kuřecí maso, přídavek zeleniny a kokosové mléko, které dodá jídlu jemnou a krémovou chuť. Vaše chuťové buňky budou nadšené z intenzivního aroma a lahodného pikantního zážitku, který tato pokrm nabízí. Nechte se okouzlit indickými vůněmi a barvami a vyzkoušejte pikantní kuřecí kari ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
 - 1 velká cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce oleje
 - 2 lžíce kari koření
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kurkumy
 - 1 lžička mletého kmínu
 - ½ lžičky mletého chilli (dle chuti)
 - 400 ml kokosového mléka
 - 1 červená paprika
 - 1 zelená paprika
 - Sůl a pepř podle chuti
 - Sčetchuan pepř (opcionalně)
 
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
 - Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
 - Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli a česnek. Orestujeme dozlatova.
 - Přidáme kuřecí maso a orestujeme z obou stran, dokud není maso zlatavé.
 - Přidáme kari koření, koriandr, kurkumu, kmín a mleté chilli. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
 - Přidáme kokosové mléko a necháme vařit na mírném ohni asi 10 minut, až se omáčka zahustí.
 - Přidáme papriky nakrájené na proužky a vaříme dalších 5 minut, dokud papriky nezměknou.
 - Ochutnáme omáčku a přidáme sůl, pepř a podle chuti sčetchuan pepř pro pikantnější chuť.
 - Pokud je omáčka příliš silná, můžeme přidat trochu vody nebo přimíchat zakysanou smetanu pro zjemnění chuti.
 - Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.
 

