15. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		 Bohémští špízky jsou oblíbeným pokrmem s českým původem. Tento recept vás naučí, jak připravit jedinečně aromatické a chutné špízky. Kombinace kvalitního vepřového masa, slaniny a zeleniny dává špízkům bohatou chuťovou paletu. Recept obsahuje jednoduché a srozumitelné instrukce, které vám umožní snadno uvařit lahodné bohémské špízky přesného vzhledu a chuti. Nebojte se vyzkoušet tento tradiční český recept a zapojte se do světa bohaté gastronomie.
Suroviny
- 500 g vepřového masa
 - 1 paprika
 - 1 cibule
 - 10 cherry rajčat
 - Olivy
 - 200 g slaniny
 - 2 lžíce oleje
 - Sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Nařežte vepřové maso, papriku, cibuli a cherry rajčata na menší kousky.
 - Maso, zeleninu a olivy střídejte na dřevěné špejle.
 - Ostrými noži spolékajte i plátky slaniny.
 - Na rozpáleném oleji opékejte špízky z obou stran, dokud maso nezmění barvu a dobře zesklovatí.
 - Při opékání nezapomeňte dochutit solí a pepřem podle chuti.
 - Hotové špízky servírujte s chlebem, bramborem nebo salátem.
 


