16. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte tradiční recept na kreplach s lahodnou masovou nádivkou. Tyto těstoviny plné intenzivní chuti přidají do vašeho jídelníčku zábavu a chuťový zážitek. Naučte se krok za krokem, jak připravit tento oblíbený pokrm a zaujměte své hosty skvělou kombinací kvalitního těsta a chutné masové náplně. Dopřejte si kulinářskou dobrodružnost a vychutnejte si vyvážený mix vůní a chutí.
Suroviny
- 500 g mouky
 - 2 vejce
 - 1 lžíce oleje
 - 300 g mletého masa
 - 1 cibule
 - 1 stroužek česneku
 - 1 lžička soli
 - ¼ l vývaru
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Smíchejte mouku, vejce, olej a trochu soli a vypracujte tuhé těsto. Nechte ho odpočinout přikryté utěrkou.
 - Pokrájejte cibuli a česnek na drobno a orestujte na oleji. Přidejte mleté maso a osmahněte. Přilijte vývar a dusete asi 10 minut. Osolte a opepřete dle chuti.
 - Těsto rozválejte a nakrájejte na čtverce o velikosti asi 8 cm x 8 cm. Na každý kousek dejte lžičku masové směsi a spojte do tvaru trojúhelníčku. Poté konečky spojte a kreplachy ještě jednou zlehka stiskněte na střed.
 - Ve větší hrnci přiveďte slanou vodu k varu. Do vařící vody po malých dávkách vložte kreplachy a vařte 5-7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyjměte škumavkou.
 - Kreplachy podávejte teplé s omáčkou dle vašeho výběru.
 

