17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chelo kabab: Tradiční íránské jídlo plné lahodných chutí. Tento recept vás odveze na chuťovou výpravu do íránské kuchyně. Chelo kabab je připravený ze šťavnatého hovězího masa, které je dokonale opečené a dochucené aromatickými kořením. Podává se s vonnou rýží, která je lehce nasládlá a má příjemnou konzistenci. To vše je doplněno zeleninovým salátem a omáčkou na bázi jogurtu. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující chelo kabab a užijte si chuť Orientu doma.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
 - 1 velká cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžička kurkumy
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička soli
 - 1/2 lžičky čerstvého mletého pepře
 - 2 lžíce olivového oleje
 
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a vložte do mísy.
 - Cibuli a česnek nasekejte na jemno a přidejte k mase.
 - Přidejte kurkumu, mletý kmín, mletý koriandr, sůl, pepř a olivový olej.
 - Dobře promíchejte, aby byly všechny suroviny rovnoměrně rozložené.
 - Ponechte marinovat v lednici nejméně 1 hodinu, ideálně však přes noc, aby se chutě lépe propojily.
 - Na grilu rozpálte uhlíky a vygrilujte kousky masa po dobu přibližně 10 minut na každé straně, nebo dokud nejsou pečlivě propečené.
 - Podávejte s rýží nebo chlebem, zeleninou a jogurtem.
 

