19. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Koshary – tradiční egyptské jídlo plné chuti a živých barev. Tento recept kombinuje šťavnatou rýži, dušenou zeleninu, chuťově bohaté luštěniny a pikantní rajčatovou omáčku. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a připravte si doma autentický kousek Egypta. Vyzkoušejte Koshary a dejte svému jídelníčku exotickou příchuť plnou zdravých složek!
Suroviny
- 250g rýže
 - 200g špaget
 - 200g červené chřestice
 - 200g cizrny
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 3 lžíce rajčatového protlaku
 - 2 lžíce octa
 - 1 lžíce oleje
 - sůl
 - pepř
 - koření dle chuti (např. kmín, kurkuma)
 
Postup
- Připravte si všechny suroviny.
 - Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidejte rajčatový protlak a cizrnu, osolte, opepřete a přidejte koření dle chuti.
 - Chřestici uvařte ve slané vodě do měkka. Poté ji přidejte k ostatním surovinám na pánvi a nechte vařit dohromady.
 - Ve slané vodě uvařte špagety dle návodu na obalu. Poté je sceďte a přidejte k ostatním surovinám na pánvi.
 - Rýži uvařte ve slané vodě do měkka. Poté ji přidejte k ostatním surovinám na pánvi a vše dobře promíchejte.
 - Pokud je třeba, dochuťte recept solí, pepřem nebo dalším kořením dle chuti.
 - Před podáváním zakápněte koshary octem a podávejte teplé.
 

