21. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hummus se sezamovou pastou je lahodný a zdravý recept, který pochází z Blízkého východu. Tento klasický arabský dip je připravený z našlehaných cizrny, výrazné sezamové pasty (tzv. tahini), citronové šťávy, olivového oleje a různých aromatických koření. Hummus se sójovou pastou je bohatý na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky, což jej činí ideální volbou pro vegetariány i vegany. Sledujte náš jednoduchý a rychlý recept na náš web, a připravte si svůj vlastní hummus se sezamovou pastou k oslavě chutných a zdravých jídel.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (400g), dobře opláchnutá a osušená
 - 3 lžíce sezamové pasty (tahini)
 - 2 stroužky česneku, nasekané
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 2 lžíce citronové šťávy
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/4 lžičky mletého kmínu (fakultativně)
 - Čerstvě nasekaná petrželka (jako dekorace)
 
Postup
- Do mixéru přidejte cizrnu, sezamovou pastu, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a mletý kmín.
 - Mixujte všechny suroviny, dokud nevytvoříte hladkou pastu. Případně můžete přidat trochu vody, pokud je hummus příliš hustý.
 - Přendejte hummus do mísy a ozdobte petrželkou.
 - Podávejte s čerstvým chlebem, zeleninou nebo jako pomazánku k pečivu.
 

