21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte náš oblíbený recept na domácí falafel s hummusem! Tato lahodná a zdravá kombinace křupavých kuliček z cizrny a lahodného hummusu zpočátku pochází z Blízkého východu. Vyzkoušejte tento snadný a chutný recept a připravte si lahodné jídlo plné bílkovin a vlákniny.
Suroviny
- 1 hrnek sušených cizrnavých fazolí
 - 1 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 1 hrnek nasekané petržele
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička soli
 - 1/2 lžičky papriky
 - 1/4 lžičky černého pepře
 - 1/2 hrnku hrubé mouky
 - olej na smažení
 
Postup
- Dejte sušené cizrna do misy a zalijte je horkou vodou. Nechte namáčet minimálně 6 hodin nebo přes noc.
 - Scvrklé cizrny sceďte a dejte do mixéru spolu s cibulí, česnekem, petrželí, kmínem, koriandrem, solí, paprikou a pepřem. Mixujte, dokud nedostanete hladké těsto.
 - Přidejte hrubou mouku a znovu promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
 - Těsto nechte odpočívat 30 minut v lednici.
 - Na pánvi s rozpáleným olejem smažte malé kuličky těsta, dokud nebudou zlatě hnědé ze všech stran.
 - Hotové falafel podávejte s domácím hummusem a čerstvou zeleninou.
 

