22. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte skvělý recept na kuřecí kebab s hummusem a pilafem! Tato lahodná kombinace vám přinese chuť Orientu přímo domů. Připravte si lahodné kuřecí maso, křupavou zeleninu a chutný hummus a doplňte to pikantním pilafem. Skvělá kombinace, která potěší vaše chuťové buňky! Zkuste tento jednoduchý a zdravý recept ještě dnes.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nejlépe prsní)
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mleté papriky
  - 1 lžička soli
 - čerstvě mletý černý pepř
 - olej na smažení
 - pro hummus:
- 400 g cizrny
 - 2 lžíce tahini pasty
 - 1 citron
    - 1 stroužek česneku
 - sůl
 - čerstvě mletý kmín
    - olivový olej
 
 - 400 g cizrny
 - pro pilaf:
- 200 g basmati rýže
 - 1 cibule
 - 1 lžíce másla
   - 1 lžička kurkumy
   - 1 lžička soli
  - 300 ml kuřecího vývaru
 
 - 200 g basmati rýže
 
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu na kuřecí maso. Jemně nasekanou cibuli smícháme s prolisovaným česnekem, kmínem, paprikou, solí a pepřem. Mleté maso nakrájíme na menší kousky a necháme marinovat minimálně hodinu.
 - V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nasekanou cibuli. Přidáme rýži a krátce restujeme. Přilijeme kuřecí vývar, přidáme kurkumu a sůl a necháme vařit pod pokličkou do měkka.
 - Mezitím si připravíme hummus. V mixéru rozmixujeme cizrnu společně s tahini pastou, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a kmínem. Podle potřeby přilijeme trochu olivového oleje.
 - Na pánvi rozpálíme olej a opečeme kuřecí maso, dokud není krásně zlaté a propečené.
 - Hotový pilaf podáváme posypaný nasekanou petrželkou vedle opečeného kuřecího masa s hummusem. Dobrou chuť!
 



