15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Quiche Lorraine s uzeným masem je lahodný francouzský pokrm plný šťavnatých kousků uzeného masa, sýra a krémové nádivky v chutné křehké těstě. Tento recept je skvělou volbou pro snídani, oběd nebo večeři a určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dejte si skvělou snídani nebo pohoštění pro celou rodinu!
Suroviny
- 400 g listového těsta
 - 200 g uzeného masa
 - 150 g uzeného sýra
 - 4 vejce
 - 200 ml smetany ke šlehání
 - sůl, pepř, oregano
 
Postup
- Na plech vyložený pečicím papírem rozvinit listové těsto a propíchat vidličkou.
 - Opečeme ho dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C, asi 10 minut.
 - Uzené maso nakrájíme na menší kousky a uzený sýr nastrouháme.
 - V míse smícháme vejce se smetanou a dochutíme solí, pepřem a oreganem.
 - Na předpečené těsto rozložíme uzené maso a sýr.
 - Zalijeme směsí se smetanou a vejci.
 - Přendáme do trouby a pečeme asi 30 minut, nebo dokud quiche neztuhne a nezezlátne.
 

