30. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Argentinský steak s chimichurri sosou je lahodná pochoutka pro milovníky grilovaného masa. Tento recept vám ukáže, jak snadno si připravit typicky argentinské jídlo s bohatou chutí a výrazným aroma. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést exotickou náladou již od prvního soustu!
Suroviny
- 2 kusy steaků (preferovaně hovězí anebo vepřové)
 - 1 šálek nasekané čerstvé petržele
 - 4 stroužky česneku, nasekané
 - 1/2 šálku červeného vína
 - 1/4 šálku octa
 - 1/2 šálku olivového oleje
 - 1 čajová lžička červené papriky (mletá)
 - Sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Nejprve připravte chimichurri omáčku. Smíchejte petržel, česnek, víno, ocet, olivový olej, červenou papriku, sůl a pepř v míse.
 - Když je omáčka připravená, dejte ji stranou a připravte steak.
 - Steaky osolte a opepřete podle chuti a nechte je asi 30 minut odpočívat.
 - Na grilu sirozte steaky podle preferovaného stupně propečení (rare, medium, well done).
 - Po upečení podávejte steak s chimichurri omáčkou a přílohou dle vašeho výběru.
 

