1. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte chutné veganské chilli sin carne plné aromatických koření a křupavé zeleniny. Tento jednoduchý recept je plný bílkovin a vlákniny a je skvělou alternativou k tradičnímu chili con carne. Vyzkoušejte ho a přesvědčte se sám, že i bez masa může být chili opravdu lahodné!
Suroviny
- 2 plechovky fazolí (červené nebo černé)
 - 1 plechovka kukuřice
 - 1 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 1 paprika
 - 1 mrkev
 - 1 rajče
 - 400g pasírovaných rajčat
 - 1 lžička kůře cimbuří
 - 1 lžička papriky
 - 1 lžička koriandru
 - 1 lžička chilli
 - 1 lžička kmínu
 - 1 lžička soli
 - čerstvě mletý pepř
 - olej na smažení
 
Postup
- Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
 - Přidáme nakrájenou papriku a rajče a dusíme, dokud změknou.
 - Přidáme koření a restujeme asi minutu.
 - Přilijeme pasírovaná rajčata, fazole a kukuřici.
 - Přidáme trochu vody a dusíme 15-20 minut.
 - Chilli sin carne servírujeme s rýží nebo nachos.
 


