2. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodné recept na přípravu kuřete v husté šťávě s houbovou omáčkou, která jemně zvýrazní chuť tohoto oblíbeného pokrmu. Skvělá kombinace křupavé kůrky a šťavnatého masa s omáčkou plnou aroma hub, která okouzlí vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si lahodnou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
 - 200g čerstvých hub (např. žampiony)
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 200ml smetany ke vaření
 - 50g másla
 - sůl, pepř, petržel na dochucení
 
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
 - Přidáme nadrobno nakrájený česnek a houby a dusíme do měkka.
 - Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a necháme provařit do husté omáčky.
 - Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naklepeme do rovnoměrné tloušťky.
 - Soli a opepříme z obou stran a na pánvi je opečeme dozlatova.
 - Přendáme kuře do omáčky, přiklopíme poklicí a necháme dusit přibližně 15 minut, dokud je maso měkké a šťavnaté.
 - Po uvaření můžeme omáčku ještě dochutit naťou petrželí.
 

