1. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečený kuřecí confit s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7


Připravte si ⁤lahodný pečený⁣ kuřecí confit s bylinkami ⁤podle našeho jednoduchého receptu. Ochutnejte kuře marinované ⁣v aromatizovaném oleji, pomalu pečené do dokonalosti. Pravidelně aktualizujeme naše⁢ recepty, navštivte naše stránky ⁤pro další inspiraci.

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička‌ pepře
  • 6‍ stroužků česneku, oloupaných a​ rozmačkaných
  • 4 větve‌ tymiánu
  • 4 větve rozmarýnu
  • 1 l oleje (nejlépe vlašskořeškového⁢ nebo olivového)

Postup

  1. Nejprve kuřecí stehna důkladně osolte, opepřte a ‍nechte minimálně hodinu odležet v ledničce.​ Pokud máte ⁢čas, ​ideální je ​nechat maso odpočívat přes​ noc.
  2. Po uplynutí doby kuřecí maso osušte papírovou‌ utěrkou a potřete stroužky česneku.⁢ na maso ‌následně přiložte větvičky tymiánu ⁣a rozmarýnu.
  3. Maso ⁤vložte‌ do pekáče a zalejte olejem ⁣tak, aby ‍bylo kompletně ⁣ponořené. Pokud nemáte dostatek ​oleje, doplňte ⁣ho ‍olivovým‍ olejem.
  4. Předehřejte ‍troubu na 140 ​stupňů a‌ pekáč vložte na‌ dno trouby.‍ Pečete⁢ přibližně 2 až 2​ a půl​ hodiny.
  5. Po uplynutí tétoo doby zkontrolujte, zda je maso měkké a‍ zda se snadno⁢ odděluje⁢ od kosti. Pokud‌ ano, ⁣maso je hotové. Pokud⁢ ne,pečte‍ ještě dalších⁢ 30 minut.
  6. Když je maso hotové, vyjměte pekáč z trouby a nechejte ho ‍vychladnout⁤ na pokojovou teplotu. Poté vložte kuřecí ⁤stehna společně s olejem do vhodné‌ nádoby a uložte do lednice. Maso tak ‌můžete uchovat až​ několik týdnů.
  7. Před podáváním maso vyjměte z oleje a osmažte na‌ pánvi pro křupavou kůrčičku.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář