
Připravte si chutnou lasagne s hovězím masem dle našeho receptu. Krok za krokem Vás provedeme přípravou tohoto oblíbeného italského jídla. Hovězí lasagne – klasika, kterou miluje celá rodina.
Suroviny
- 500 g hovězího mletého masa
 - 9 listů lasagne
 - 1 středně velká cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 400 g rajčat z konzervy
 - 2 lžíce rajčatového protlaku
 - 2 lžíce másla
 - 200 ml smetany na vaření
 - 200 g nastrouhané strouhaný sýr
 - sůl a pepř dle chuti
 - vejce na namazání
 - 2 lžíce olivového oleje
 
Postup
Začněte přípravou omáčky. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte nasekanou cibuli. Restujte ji, až zesklovatí, poté přidejte prolisovaný česnek. Přidejte mleté hovězí maso a smažte,dokud není maso hnědé. Poté přidejte rajčata z konzervy a rajčatový protlak. Dobře promíchejte a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Mezitím si připravte těstoviny na lasagne. Do velkého hrnce nalijte dostatek vody, přidejte lžíci olivového oleje a trochu soli.Přiveďte k varu, pak přidejte listy lasagne. Vařte dle návodu na balení, obvykle asi 8-10 minut, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a nechte stranou.
V dalším hrnci rozpusťte máslo, přidejte smetanu na vaření a přiveďte k varu. Za stálého míchání přidejte nastrouhaný sýr. Vařte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká. Osolte a opepřete podle chuti.
Předehřejte troubu na 180 °C. Na dno pekáčku vložte lžíci těstovinové omáčky, pokryjte listy lasagne, pak vrstvu masové omáčky a opět těstovinovou. Pokračujte v tomto vzoru, dokud nevyčerpáte všechny ingredience, avšak konečná vrstva by měla být těstovinová omáčka. Povrch posypte zbylým sýrem.
Pokryjte pekáček alobalem a pečte v předehřáté troubě 30 minut. poté odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut, nebo dokud nebude vrchol zlatohnědý a křupavý. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.
Lasagne s hovězím masem si můžete podávat s čerstvým salátem nebo s chlebem. Doufám, že vám tento recept bude chutnat!



