
Zkuste tento autentický recept na brazilskou polévku z černých fazolí,plný výrazných chutí a výživných ingrediencí. Tento jednoduchý a zdravý pokrm přináší kousek exotické Brazílie přímo na váš stůl. Uvařte si ho dnes!
Brazilská polévka z černých fazolí je tradiční pokrm z Latinské Ameriky. Fazole jsou základní složka Latinskoamerické kuchyně a vynikají v této husté a výživné polévce. Tato polévka skvěle zahřeje v chladných zimních dnech a je plná bílkovin díky kombinaci černých fazolí a masa. Fazole mají navíc vysoký obsah vlákniny, která pomáhá trávení a je dobrá pro zdraví.Postupujte podle následujícího receptu a vychutnejte si lahodnou brazilskou polévku z černých fazolí.
Suroviny
- 500 gramů sušených černých fazolí
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 2 malé lidké chorizo, nakrájené na kousky
- 200 gramů sušené hovězí šunky, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 6 šálků vody
- Límec, nakrájený na osminky pro podávání
- Čerstvý koriandr pro ozdobení
Suroviny můžete ajustovat dle vaší chuti, například místo hovězí šunky můžete použít kuře nebo vepřové, a podle vegetariánské diety můžete maso vynechat.
Postup
1. Začněte tím, že řádně omyjete fazole. Přes noc je máčejte v dostatečné vodě. Pokud nemáte tolik času, můžete je také povařit pár minut, a pak je nechat nabobtnat cca dvě hodiny.
2. Fazole sceďte a vložte do hrnce. Přidejte 6 šálků vody a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte fazole na mírném varu do změknutí.
3. Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Poté přidejte česnek a papriku a smažte dalších pár minut, dokud nebude zelenina měkká.
4. K zelenině přidejte chorizo a šunku a míchejte, dokud maso nezezlatne.
5. Směs z pánve přidejte do hrnce k fazolím. Poté přidejte sůl, pepř, kmín a papriku.
6. Všechno dobře promíchejte, přikryjte hrnec a nechte polévku vařit na mírném ohni asi hodinu a půl, nebo dokud fazole zcela nezměknou.
7. Poté z polévky vyjměte asi třetinu fazolí a tuto část rozmixujte na pyré (můžete použít tyčový mixér nebo mixér).Toto fazolové pyré přidejte zpět do polévky a promíchejte.
8.Na konec polévku ochuťte podle potřeby solí a pepřem. Podávejte teplé s kouskem limetky a posypte čerstvým koriandrem.
Tento recept na brazilskou polévku z černých fazolí je snadný na přípravu a poskytne vám lahodný a sytý pokrm. Můžete ho podávat jako hlavní chod nebo jako předkrm. dobrou chuť!

