
Ochutnejte neodolatelné tradiční argentinské empanadas s masem – křupavé taštičky plněné pikantním masem. Jednoduchý recept, který zvládne každý. Příprava krokových receptů, vyladění technik a tajné tipy z argentinské kuchyně. Ponořte se do autentické chuťové jízdy s naším receptem na tradiční argentinské empanadas.
Suroviny
- Na těsto:
- 4 šálky hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 šálek vlažné vody
- 1 vejce
- 2 lžíce ocet
- Na náplň:
- 500g hovězího masa na guláš
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 1/2 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli papričky
- 3 tvrdě vařená vejce
- 1/2 šálku nakrájených černých oliv
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje pro smažení
Postup
Empanadas jsou kapsičky těsta plněné různými náplněmi, které jsou velmi oblíbené po celé Jižní Americe. Dnes si připravíme tradiční argentinské empanadas s masovou náplní.
Empanadas se tradičně připravují z jednoduchého těsta na bázi mouky, vody, soli a tuku, ačkoli recepty se mohou lišit podle regionu. Pro přípravu těsta smícháme mouku s solí v míse, uděláme jamku uprostřed a do tétoo jamky nalijeme vlažnou vodu, vejce a ocet. Poté smícháme suroviny lžící nebo rukou, dokud se nevytvoří těsto.Toto těsto pak zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice odležet alespoň na hodinu.
Mezitím si připravíme masovou náplň. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájené maso do zlatova. Poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek a smažíme, dokud cibule nezezelená. Poté přidáme papriku, kmín a chilli a promícháme. Přidáme sůl a pepř podle chuti a necháme směs na pánvi tak dlouho, dokud se přísady nespojí a nepustí šťávu. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Jakmile je náplň vychladlá, přidáme nakrájená vejce a olivy a promícháme. Těsto rozdělíme na menší kousky a každý kousek rozválíme na placku o průměru asi 10 cm. Do středu každé placky dáme lžíci náplně, okraje těsta potřeme vodou a zavřeme těsto do poloměsíce. Okraje poté pevně spojíme, aby náplň během pečení neunikla.
Empanadas pak pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, dokud nejsou zlatohnědé. Empanadas jsou skvělé jak teplé, tak studené, a jsou ideální na párty nebo jako snack k vínu. Dobrou chuť!

