
Objevte tradiční český recept na Knedlo, vepřo, zelo připravený tradičním způsobem. krok za krokem návod a ingredience pro dokonalé domácí vepřové, knedlíky a zelí. Přineste kouzlo české kuchyně do svého domova.Perfektní recept na oběd či večeři pro celou rodinu.
Tradiční české jídlo „Knedlo, vepřo, zelo“ je pokrm, který je neodmyslitelně spjatý s českou kulturou a gastronomií. Ačkoliv se může zdát na první pohled složitý na přípravu, s tímto návodem zvládne knedlo, vepřo, zelo připravit každý. Tak se pustíme do toho.
Suroviny
Začněme s připravením si všech potřebných surovin.
Marináda:
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 2 stroužky česneku
vepřové maso:
- 500g vepřového plecka
Knedlík:
- 300g hrubé mouky
- 2 vejce
- 200ml mléka
- 1 lžička soli
- 1 rohlík
Zelí:
- 500g kysaného zelí
- 1 cibule
- 50g sádla
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
Postup
Příprava marinády:
Marinádu připravíme smícháním oleje, soli, pepře a stroužků česneku, které prolisujeme.
Marinování masa:
Vepřové plecko nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme a vložíme do marinády.Maso necháme marinovat minimálně 2 hodiny, ale ideálně přes noc v chladničce.
Příprava knedlíků:
V misce smícháme mouku, vejce, mléko a sůl dohromady. Z rohlíku nakrájíme kostičky a přidáme je do těsta. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut. Poté z těsta vytvarujeme knedlícíky a vložíme je do vroucí osolené vody. Vaříme 20 minut.
Příprava zelí:
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle. Přidáme kysané zelí bez šťávy a kmín. osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.
Příprava masa:
Maso vyndáme z marinády a opečeme na oleji z obou stran do zlatova. Maso poté přendáme do pekáče, přidáme trochu vody a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut. Během pečení maso podléváme výpekem.
Hotové jídlo servírujeme tak, že na talíř dáme plátek masa, vedle přidáme porci zelí a nakonec knedlík. Knedlo, vepřo, zelo podáváme horké.Ať Vám chutná!
Tak to byla naše cesta za tradičním českým pokrmem knedlo, vepřo, zelo.I když se to může zdát trochu pracné, věřte, že chuť tohoto tradičního českého jídla stojí za to. Navíc s tímto podrobným návodem už vás nic nemůže překvapit.Nezbývá než se pustit do vaření a nechat se unést vůněmi a chutěmi české kuchyně.

