
Užijte si vynikající chutě pokrmu z kuřecího masala s naším jednoduchým receptem. Dozvíte se,jak správně připravit maso,jaké koření použít a jaké přílohy k tomuto indickému pokrmu servírovat. Vyzkoušejte náš kuřecí masala recept dnes a přeneste chuť Indie do své kuchyně.
Suroviny
- 500 g kuřecí prsa
- 2 polévkové lžíce masala koření
- 1 polévková lžíce kurkumy
- 1 polévková lžíce rajčatové pasty
- 2 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek čerstvého koriandru
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- Sůl a pepř dle chuti
- 200 ml smetany na vaření
- Naan chléb pro podávání
Postup
Začněte tím, že si připravíte všechny suroviny.Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kusy. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte. Čerstvý koriandr také propláchněte a nasekejte.
V hluboké pánvi na střední teplotě rozehřejte rostlinný olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte je, dokud nezačnou získávat zlatavou barvu.
Přidejte kuřecí maso do pánve a smažte ho dozlatova. Poté přidejte rajčatovou pastu,masala koření a kurkumu. Dobře promíchejte, aby bylo maso rovnoměrně obalené v kořeních.
Cook the mixture for a few minutes to allow the flavours to develop. Then add the chopped coriander and the cream, and stir well. Cook for a further 10-15 minutes, until the chicken is cooked through and the sauce has thickened.
Přidejte do směsi nasekaný koriandr a smetanu a dobře promíchejte.Vařte dalších 10-15 minut, dokud kuře nebude propečené a omáčka se nezhustí.
Pokrm z kuřecího masala podávejte teplý, ideálně s naan chlebem, který dokonale doplní jeho pikantní chutě. Nezapomeňte před podáváním pokrm ochutnat a případně přidat sůl a pepř podle své chuti.
Tento recept na pokrm z kuřecího masala je velmi jednoduchý na přípravu a přesto plný bohatých chutí a vůní. Je ideální pro večeři s rodinou nebo s přáteli. S tímto jídlem můžete vytvořit skvělý zážitek z domácího indického vaření.
Přejeme vám dobrou chuť a příjemné strávení chvil u stolu!

