30. 10. 2025
Autor: Olga Vařilová
Ravioli s masem a sýrem
zdroj: Recepty 24/7


Vychutnejte si domácí ravioli s masem a sýrem. Jednoduchý recept, který vás ‍provede přípravou tohoto oblíbeného italského jídla krok za krokem.⁣ Ideální volba pro romantickou⁢ večeři‌ nebo rodinný oběd. Ravioli s masem⁣ a sýrem – chuť, která zaručeně potěší‌ vaše chuťové‌ buňky!

Uvařit ⁢domácí ravioli s masem a sýrem je skvělý‍ způsob, jak přinést ⁣trochu italské kuchyně přímo do vašeho domova. Tento recept ⁣je relativně jednoduchý, ale ⁣vyžaduje trochu ⁣pečlivosti a ​trpělivosti. Výsledek ⁢je však rozhodně‌ za to.‍ Pokud plánujete ​hostit večeři, kde chcete ⁣předvést své kulinářské⁢ dovednosti, tento recept⁤ je pro vás.

Suroviny

Pro těsto na‌ ravioli budete potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • špetku soli

Pro ‍náplň budete ⁢potřebovat:

  • 200 g ⁢mletého⁢ hovězího masa
  • 100 g ricotty
  • 50 ‌g strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • sůl a ‍pepř podle chuti

A nakonec‍ pro omáčku budete potřebovat:

  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 2 stroužky ‍česneku
  • 1 lžíci ⁣olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

⁢Začněme přípravou těsta na ravioli. Mouku, vejce a ‌sůl dejte do misky a hnětěte je, dokud nebude těsto ‍hladké a pružné. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat trochu vody. ‌Když‍ je těsto hotové, zabalte ho ‍do potravinářské‍ fólie a nechte ho odpočívat ⁢v lednici asi 30 minut.

⁢mezitím se můžete pustit do přípravy náplně. ⁤Mleté maso orestujte na pánev ⁣se solí a pepřem. ​Nechte ‍ho vychladnout a pak ho ⁤smíchejte s ricottou, parmazánem​ a vejcem. Náplň by měla být dostatečně hutná, ⁢aby se dobře formovala.

‍ Když máte hotové ⁤těsto a náplň, můžete začít formovat ravioli. Těsto rozválejte⁣ na tenký plát a vyřežte z něj​ kruhy. Do středu každého kruhu dejte trochu náplně.‌ Poté‍ kruh přeložte napůl ‍a pečlivě​ kraje stlačte, aby se uzavřely. ⁣Postup opakujte, dokud nebudou všechny ravioli hotové.

Omáčku​ připravíte⁣ tak, že na olivovém⁤ oleji osmahníte stroužky česneku, pak ⁤přidáte rajčata a dochutíte solí a pepřem. Nechte ​krátce povařit.

Konečně můžete ravioli uvařit. ⁢Dejte ⁢je ​do ‌vařící‍ vody a vařte je⁣ asi⁤ 5 minut. Když jsou hotové, ocedíte‍ je a poté je vložte‌ do omáčky na pár ‍minut, aby nasály chuť.

A vaše domácí ravioli‌ s⁤ masem a‍ sýrem ⁣jsou hotové! ⁣Můžete je servírovat ‌s trochou nastrouhaného‍ parmazánu ⁤a⁢ čerstvými bylinky na ozdobu. Doufám, že si tuto chuť Itálie vychutnáte.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář