
Vyzkoušejte autentický recept na římské spaghetti alla carbonara. Dozvíte se, jak připravit tuto oblíbenou italskou specialitu s vejci, parmazánem a pancettou. Originální a lahodný recept, který rozzáří váš jídelníček!
Suroviny
- 200g spaghetti
- 100g guanciale (italští slanina z vepřové tváře)
- 2 velké vejce
- 50g pecorino sýr
- 50g parmesan sýr
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Guanciale nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou. Vejce rozklepneme do misky,přidáme nastrouhaný pecorino a parmesan a vše dobře promícháme. Spaghetti uvaříme v osolené vodě dle pokynů na obalu.
Poté na pánev přidáme plátky guanciale a opékáme je na středním ohni, dokud nezačnou být křupavé. Pánev odstavíme z ohně a necháme ji vychladnout.
Až budou těstoviny dobře uvařené, odložíme si trochu vody, ve které se vařily a těstoviny scedíme. Poté je přidáme do pánve s guanciale. Vše důkladně promícháme, aby se tuk z guanciale rozprostřel po těstovinách.
Poté do pánve přidáme směs vajec a sýra a mícháme tak, aby se vejce nesrazila. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu vody z vaření těstovin. Jídlo okořeníme solí a pepřem dle chuti.
Na závěr spaghetti alla carbonara podáváme hned po přípravě,posypané zbytkem sýra a dochucené čerstvě mletým černým pepřem. Buon appetito!



