
Objevte neodolatelný recept na kachnu s červeným zelím avantgardně. Tato moderní varianta tradiční české pochoutky vás překvapí novými chutěmi. Kachna, zelí, pravé koření a kreativní postupy přípravy. Pouze na našem blogu!
Rádi experimentujete a zkoušíte neobvyklé kombinace chutí? tento recept na kachnu s červeným zelím je přesně pro vás. Obohatí vaší kuchyň o něco úplně nového. Vyčaruje nepředvídatelné chutě, které vás i vaše hosty zcela jistě překvapí.
Suroviny
Pro tento recept budete potřebovat následující suroviny:
- 1 celá kachna
- 1 hlávka červeného zelí
- 200 g másla
- 200 ml červeného vína
- 4 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce medu
- 4 jablka
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- Sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce kmínu
Postup
Příprava tohoto pokrmu je více náročná než u tradičních receptů na kachnu, ale výsledek stojí za to. Připravte se na to, že budete potřebovat trochu více času a trpělivosti.
Začneme tím, že kachnu omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a kmínem. Následně ji pečeme přibližně dvě hodiny v troubě předehřáté na 180 °C. Během této doby ji několikrát pokropíme vypečeným tukem, aby maso zůstalo šťavnaté.
Mezitím se pustíme do přípravy červeného zelí. To nejprve nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme na menší kousky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Poté přidáme zelí a jablka, zalijeme vínem a octem, přidáme hřebíčky, sůl a med. Vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně hodinu, až zelí změkne a pohlaví tekutinu.
Když je zelí hotové, vyjmeme kachnu z trouby a necháme ji asi 10 minut odpočívat. Poté ji rozkrájíme a podáváme s červeným zelím a bramborovými knedlíky.
Toto moderní pojetí klasického českého pokrmu je skvělou alternativou pro všechny, kteří rádi zkoušejí něco nového.Chce to sice trochu více času a práce, ale výsledek stojí za to. Kachna je krásně šťavnatá a červené zelí s jablky a hřebíčkem je k ní přímo dokonalým doplňkem.
Nebojte se experimentovat a zkoušet nové věci. Třeba právě tento recept se stane vaší oblíbenou specialitou, na kterou budou vaši hosté vzpomínat ještě dlouho po tom, co opustí váš stůl. Buďte kreativní, buďte odvážní a hlavně si vaření užívejte. Dobrou chuť!

