
Užijte si lahodné a osvěžující řezy s tiramisu a ovocem.Náš recept je snadné a rychlé přípravovat. Skvělý dezert pro každou příležitost. Vyzkoušejte tento luxusní moučník plný čerstvého ovoce a lahodného tiramisu.
Suroviny
- 1 balení piškotů
- 250 g mascarpone
- 2 lžíce cukru moučka
- 4 vajíčka
- 2dl silné kávy
- kakao na posypání
- ovoce na ozdobu (jahody,banány,maliny,kiwi atd.)
- rum na příchuť
Postup
Recept na řezy s tiramisu a ovocem je jednoduchý a výsledek stojí za to. Při přípravě se budeme držet klasické italské receptury tiramisu, kterou následně doplníme o svěží ovoce.
Nejprve si připravíme silnou kávu, ideálně z kávovaru, ale pokud ho doma nemáte, poslouží i káva rozpustná. Kávu necháme vychladnout a přidáme do ní trochu rumu pro příchuť.
V dalším kroku oddělíme žloutky od bílků. Žloutky spolu se dvěma lžícemi cukru moučka vyšleháme do pěny. Poté do směsi přidáme mascarpone a šlehačkou vše důkladně promícháme.
Bílky rozšleháme do tuhého sněhu a opatrně je vmícháme do mascarpone směsi. Měli bychom dostat hladký a vzdušný krém.
Piškoty namočíme do připravené kávy s rumem a vkládáme je na dno pekáčku.Přes piškoty naneseme polovinu připraveného krému. Postup opakujeme – vrstvu piškotů naložených v kávě a vrstvu krému.Krém by měl tvořit i poslední vrstvu na našem řezu.
Řez vložíme na několik hodin, ideálně přes noc, do lednice, aby krém ztuhl a chutě se propojily.
Před podáváním řez posypeme kakaem. Na vrcholovou část řezu můžeme přidat ovoce podle naší chuti - jahody, banány, maliny nebo kiwi. Ovoce dodá dezertu svěží chuť a také zvýrazní jeho vizuální prezentaci.
Recept na řezy s tiramisu a ovocem je univerzální a velmi oblíbený. Díky své jednoduchosti a skvělé chuti si ho oblíbí i ti, kteří nemají zkušenosti s pečením. Pokud si chcete udělat radost nebo potešit své blízké, určitě vyzkoušejte připravit tyto delikátní řezy s tiramisu a ovocem.



