17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		 Argentinská asado s chimichurri je tradiční argentinské jídlo, které si zamilujete! Šťavnaté a chutné kusy masa grilované na ohni spolu s osvěžujícím chimichurri omáčkou, která dodá jídlu jedinečnou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do argentinské kuchyně!
Suroviny
- 1-2 kg masa (hovězí, vepřové, jehněčí)
 - Sůl a pepr na dochucení
 - 1/2 šálku olivového oleje
 - 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
 - 4 stroužky česneku, nasekané
 - 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
 - 1/4 šálku nasekané čerstvé koriandru
 - 1/4 šálku nasekané čerstvé mátové listy
 - 1/4 šálku nasekané čerstvé lístky oregana
 - 1/4 šálku červeného vinného octa
 - 1/2 čajové lžičky mleté papriky
 - 1/2 čajové lžičky červeného pepře
 
Postup
- Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, petržel, koriandr, máta, oregano, ocet, papriku, pepř a sůl v misce.
 - Natřete marinádu na maso a nechte odpočívat v lednici minimálně 30 minut až přes noc.
 - Zahřejte gril na střední teplotu a grilujte maso podle potřeby a vašich preferencí (pro hovězí doporučujeme medium-rare).
 - Na závěr posypte maso čerstvou nasekanou petrželkou a nechte je ještě 5 minut odpočívat před podáváním.
 

