9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hledáte skvělý recept na bibimbap, tradiční korejské jídlo plné chutí a textur? Naše jednoduchá a snadno připravitelná verze vám přinese radost do vaší kuchyně. Tato barevná směs rýže, zeleniny a proteinu se podává s pikantním omáčkou a je oblíbená po celém světě. Připravte si bibimbap dle našeho receptu a oživte své chuťové pohárky s touto exotickou pochoutkou.
Suroviny
- 300 g rýže
 - 200 g hovězího masa
 - 1 mrkev
 - 1 cuketa
 - 1 cibule
 - 1 paprika
 - 4 čerstvé houby
 - 4 vejce
 - 4 lžíce sójové omáčky
 - 2 lžíce sezamového oleje
 - 2 lžičky cukru
 - 2 stroužky česneku
 - hrst naklíčených sójových klíčků
 - olivový olej
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Uvařte rýži dle návodu na obalu.
 - Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájené hovězí maso. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a česnek a nechte osmahnout dozlatova. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr. Promíchejte a nechte chvíli vařit. Odstavte z pánve.
 - Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou papriku, mrkev a cuketu. Ochutnejte solí a pepřem. Odstavte z pánve.
 - Na pánvi opečte houby na olivovém oleji. Přidejte naklíčené sójové klíčky a promíchejte. Odstavte z pánve.
 - Ve varem osolené vodě uvařte vejce na mírně tvrdý výtvar. Odstavte z ohně a oloupejte.
 - V misce nebo na talíři připravte základ bibimbapu tím, že na spodek položíte rýži a kolem uspořádáte připravené suroviny – maso, zeleninu, houby a vejce.
 - Před podáváním smíchejte všechny ingredience dohromady. Můžete přidat další sójovou omáčku nebo sezamový olej podle chuti.
 - Bibimbap můžete posypat sezamovými semínky a podávat s kimči.
 


