25. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Bibimbap se zeleninou je tradiční korejské jídlo plné bohatých chutí a barev. Tento recept vám přináší skvělý způsob, jak si doma vychutnat tuto lahodnou specialitu. Smíchejte různé druhy čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, paprika a křen, se smaženým vajíčkem a vrstvou dušeného jasmínu rýže. Posypte bibimbap speciální omáčkou, která dodává jídlu úžasnou chuť. Tento bibimbap se zeleninou bude zaručeně potěšením pro vaše chuťové pohárky a také vám přinese příjemné pocity ze zdravého stravování.
Suroviny
- 200 g rýže
 - 200 g zeleninové směsi (mrkev, cuketa, paprika, houby atd.)
 - 150 g vařené sojové výrobky (tempeh nebo tofu)
 - 2 lžíce sójové omáčky
 - 1 lžíce sezamového oleje
 - 2 lžičky cukru
 - 1 lžička korejské červené papriky Gochujang (nebo podobná omáčka)
 - 1 vejce
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Uvařte rýži podle pokynů na obalu.
 - Na pánvi rozehřejte sezamový olej a přidejte zeleninovou směs. Smažte je krátce, dokud nezměknou.
 - Do zeleniny přidejte vařené sojové výrobky a smažte je společně.
 - V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr a korejskou červenou papriku. Přidejte směs na pánev a promíchejte s ostatními ingrediencemi.
 - V jiné pánvi si opečte vejce na požadovanou pevnost žloutku.
 - V misce nebo na talíři rozprostřete vařenou rýži. Na ni dejte směs se zeleninou a sojovými výrobky. Na vrch položte opečené vejce.
 - Podávejte bibimbap s různými omáčkami ze sójové omáčky, sezamovým olejem nebo korejským křenem.
 - Přidávejte sůl a pepř podle chuti.
 

