14. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chutná brázská ořechová tarta je dokonalým dezertem pro všechny milovníky ořechů. Tento recept vás vezme na chuťovou cestu do hlubin jedinečného křupavého korpusu plného aromatu ořechů. Hladký a krémový ořechový náplň je završena jemnou vrstvou karamelu, která dodává bohatou a sladkou chuť. S přesností a pečlivostí připravená ořechová tarta si zaslouží rozhodně místu u vašeho stolu. Ponořte se do této sladké lahůdky a zažijte okouzlující slast.
Suroviny
- 150 g strouhaných vlašských ořechů
 - 150 g hladké mouky
 - 100 g másla
 - 100 g cukru
 - 2 vejce
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 
Postup
- Smíchejte vlašské ořechy, mouku a cukr ve velké míse.
 - Přidejte do směsi měkké máslo a promíchejte, dokud nedostanete drobivou konzistenci.
 - Přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto.
 - Těsto rozetřete do vymazané a vysypané formy na spodek a po stranách.
 - Pokladte těsto do chladničky na 30 minut.
 - Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20-25 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu.
 - Nechte tartu vychladnout a podávejte.
 

