17. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		 Hledáte recept na bulgogi – korejské grilované maso? Naše verze tohoto tradičního jídla je plná výrazných chutí a jednoduchá na přípravu. Kombinací slaných, sladkých a pikantních ingrediencí vytváříme lahodnou marinádu, ve které se maso krásně prožene. Po grilování se bulgogi stává tak měkkým a šťavnatým, že se rozpouští na jazyku. Přidejte se k nám na kulinární výlet do Koreje a vyzkoušejte tento lahodný recept na bulgogi!
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (řízek)
 - 4 lžíce sójové omáčky
 - 2 lžíce hnědého cukru
 - 1 lžíce sezamového oleje
 - 2 lžíce rybí omáčky
 - 4 stroužky česneku (nasekané)
 - 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
 - 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
 - 1 lžička sezamu (opečeného)
 - 1/2 lžičky mletého pepře
 
Postup:
- Nařežte hovězí maso na tenké plátky.
 - V míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, rybí omáčku, česnek, zázvor a mletý pepř.
 - Přidejte maso do mísy a dobře promíchejte, aby se maso dostalo do marinády. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
 - V pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatohněda.
 - Přidejte marinované maso a smažte ho na vysoké teplotě po dobu 5-7 minut, dokud není maso zralé a zesklovatí.
 - Při servírování posypte opečeným sezamem a podávejte s rýží nebo salátem.
 

