9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chutný recept na cizrnu s červenou řepou – vyzkoušejte si tuto vynikající kombinaci oblíbeného bílého luskového ovoce a sladkého kořenového zeleného. Recept je snadný na přípravu a plný zdravých výživných látek. Tato lahodná veganská a vegetariánská pochoutka je skvělá jako hlavní jídlo nebo jako příloha k vašemu oblíbenému jídlu. Dopřejte si něco zdravého a vynikajícího s cizrnou a červenou řepou!
Suroviny
- 200 g cizrny
 - 1 velká červená řepa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 l zeleninového vývaru
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého koriandru
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Cizrnu nechte přes noc namočit v dostatečném množství vody.
 - Na olivovém oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli a česnek.
 - Přidejte připravenou cizrnu a promíchejte.
 - Přisypte mletý kmín a koriandr a důkladně promíchejte.
 - Přidejte oloupanou a na kostky nakrájenou červenou řepu.
 - Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
 - Snížete teplotu a nechte vařit s otevřeným pokličkou, dokud cizrna a řepa nezměknou (asi 1-2 hodiny).
 - Přidávejte sůl a pepř podle chuti.
 - Sůl a pepř ochutnejte a podle potřeby přidejte.
 - Servírujte horké a ozdobte bylinkami nebo zakysanou smetanou.
 

