2. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na dušené zelí se zrnitým masem. Tento tradiční pokrm je ideální kombinací chutného zelí a voňavého masa, které se krásně doplňují. S námi jednoduše připravíte lahodnou a sytou večeři pro celou rodinu. Zkuste tento recept ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!
Suroviny
- 1 hlávka bílého zelí
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- koření podle chuti (majoránka, kopr)
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek na oleji.
- Přidáme mleté maso a za stálého míchání osmažíme dozlatova.
- Zelí nakrájíme na tenké nudličky.
- Do hrnce dáme zelí, zalijeme trochou vody a dušíme pod pokličkou, dokud zelí změkne.
- Poté přidáme osmažené maso s cibulí a česnekem a necháme provařit.
- Přidáme koření, sůl a pepř podle chuti.
- Pokud je potřeba, můžeme přidat ještě trochu vody a nechat provařit, dokud zelí není měkké a šťáva se nevypaří.
- Podáváme s pečivem nebo bramborem.

