2. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová
Dušený zelí se zrnitým masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na dušené zelí se zrnitým masem. Tento tradiční pokrm je ideální kombinací ⁢chutného ⁤zelí a ⁣voňavého masa,‍ které se krásně doplňují. S námi jednoduše připravíte lahodnou ‌a ‌sytou večeři pro celou rodinu. Zkuste tento recept ještě dnes a uvidíte, že si ho⁢ zamilujete!

Suroviny

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 500 g mletého masa
  • 1‌ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • koření podle chuti (majoránka, kopr)

Postup

  1. Na pánvi⁤ osmahneme ⁤cibuli a⁣ česnek na​ oleji.
  2. Přidáme mleté maso a za stálého míchání osmažíme⁣ dozlatova.
  3. Zelí nakrájíme na tenké nudličky.
  4. Do‍ hrnce dáme zelí, zalijeme ⁤trochou vody a ⁢dušíme ⁣pod pokličkou, dokud zelí ‍změkne.
  5. Poté přidáme osmažené maso ⁣s cibulí a česnekem ⁣a necháme provařit.
  6. Přidáme koření, sůl ‍a​ pepř podle chuti.
  7. Pokud je⁢ potřeba, ⁤můžeme přidat ještě trochu vody a nechat provařit, dokud ‌zelí​ není ⁣měkké ​a‍ šťáva ‍se nevypaří.
  8. Podáváme s pečivem nebo bramborem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *