30. 10. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte tento recept na dýňový curry s červenou čočkou – perfektní, zdravý a sýtející pokrm plný bílkovin a vlákniny. Naučte se, jak snadno a rychle připravit vegetariánský curry s hlubokou chutí dýně a aromatickým kořením.
Suroviny
- 1 menší dýně hokkaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek červené čočky
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- kokosový olej na smažení
- čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Dýni omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme kokosový olej a na něm osmahneme cibuli s česnekem, dokud nezačnou zlatě hnědnout.
- Přidáme nakrájenou dýni a krátce podusíme.
- Přidáme červenou kari pastu, kurkumu a mletý koriandr a promícháme.
- Poté zalijeme kokosovým mlékem a přidáme červenou čočku.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Necháme vařit asi 20-25 minut, dokud není dýně měkká a čočka uvařená.
- Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo zeleninového vývaru.
- Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem a ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
- Dýňové curry podáváme nejlépe s čerstvým chlebem nebo rýží.


 
					 
					 
					