9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Egyptská kuskusová salát je tradiční egyptské jídlo, které se vyznačuje bohatou chutí a pestrostí ingrediencí. Tato lahodná salátová varianta je plná čerstvé zeleniny, exotických koření a kuskusu, což ji činí dokonalou volbou pro vegetariány i milovníky jídla. Pestré barvy a výrazné příchutě zaručují lahodný zážitek pro chuťové buňky. Nechte se unést do rozmanitého světa egyptské kuchyně s touto klasickou kuskusovou salátou.
Egyptská kuskusová salát
Suroviny
- 250 g kuskusu
 - 400 ml vody
 - 1 červená paprika
 - 1 žlutá paprika
 - 1 okurka
 - 1 rajče
 - ½ cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého koriandru
 - ½ citrónu (šťáva)
 - Soľ a čerstvě mletý pepř
 - Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu
 
Postup
- V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte kuskus. Přiklopte a nechte vařit 5 minut nebo dokud nebude kuskus měkký.
 - Zatím nakrájejte červenou a žlutou papriku, okurku, rajče, cibuli a česnek na malé kostičky.
 - V míse smíchejte olivový olej, mletý kmín, mletý koriandr, šťávu z citrónu, sůl a pepř.
 - Do mísy přidejte uvařený kuskus a nakrájenou zeleninu. Dobře promíchejte.
 - Hotový salát přelijte do servírovací mísy a ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
 - Podávejte chladné.
 

