12. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hamburger s cheddarem je dokonalá chuťová exploze pro všechny milovníky burgerů. Tento recept vám nabízí klasický hamburger, který je obohacen o plátek lahodného cheddaru. Díky této přísadě získává hamburger neodolatelnou kombinaci měkkosti a syté chuti. Rychlý a snadný recept, který udělá radost jak dospělým, tak dětem. Připravte si ten nejlepší hamburger s cheddarem a nechte se unést jeho výrazným a křehkým kouskem plným bohatých chutí.
Suroviny
- 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
 - 4 plátky cheddaru
 - 4 hamburgerové housky
 - 2 plátky cibule
 - 4 plátky rajčat
 - 4 plátky salátu
 - 4 plátky slaniny (pokud se líbí)
 - 1 lžička hořčice
 - 1 lžíce kečupu
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- V míse smíchejte mleté maso s hořčicí, kečupem, solí a pepřem. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo ve směsi.
 - Z masa vytvarujte placičky o velikosti hamburgerových houskových koulí. Udělejte je trochu větší, protože během smažení se zmenší.
 - Na pánvi si opečte slaninu do křupava.
 - Když je slanina hotová, odložte ji stranou a na pánvičce opečte placičky z masa. Smažte je z obou stran asi 4-5 minut, dokud nejsou zlatavé a uvnitř propečené.
 - Na vnitřek spodní části hamburgerových houskových kuliček napatlajte hořčici.
 - Naservírujte placičky na housky a přidejte na ně rajče, cibuli, salát a slaninu (pokud ji používáte).
 - Pokládejte na poslední vrstvu plátek cheddaru. Ten během několika sekund na rozpálených placičkách roztaje.
 - Uzavřete hamburgerem a podávejte hned. Dobrou chuť!
 

