15. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Připravte si tradiční český hrnčířský guláš podle staré babiččiny recepty. Intenzivní chuť domácího guláše s hovězím masem a čerstvou zeleninou. Tento recept na hrnčířský guláš si zamiluje celá rodina!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 brambory
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 2 lžíce hladké mouky
- 1,5 litru vody
Postup
- Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme.
- Smažení zastavíme přidáním sladké papriky a rychle přidáme maso nakrájené na menší kousky.
- Orestujeme maso z obou stran, aby se uchovaly šťávy uvnitř.
- Přidáme nakrájenou papriku a osmahneme.
- Přidáme koření: sůl, pepř a kmín.
- Zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené.
- Přikryjeme a dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu.
- Po hodině přidáme na kousky nakrájené brambory.
- Za stálého míchání přisypeme mouku a necháme ještě 15 minut vařit.
- Po uvarení necháme guláš odstát 10 minut před podáváním.

