15. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hrnčířský guláš podle babičky
zdroj: Recepty 24/7


Připravte si tradiční český hrnčířský guláš podle staré babiččiny recepty. Intenzivní chuť⁤ domácího guláše s hovězím⁣ masem a čerstvou zeleninou. Tento⁢ recept na hrnčířský guláš si zamiluje celá rodina!​

Suroviny

  • 500g⁣ hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 brambory
  • 1 paprika
  • 2 ⁢stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1‌ lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1⁣ lžička pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1,5 litru vody

Postup

  1. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme.
  3. Smažení zastavíme přidáním sladké​ papriky a rychle přidáme maso nakrájené na menší kousky.
  4. Orestujeme maso​ z obou stran, aby se uchovaly šťávy uvnitř.
  5. Přidáme nakrájenou papriku a osmahneme.
  6. Přidáme koření: sůl, pepř a kmín.
  7. Zalijeme vodou tak, ‍aby bylo maso ponořené.
  8. Přikryjeme a ⁤dusíme na mírném ohni cca ⁣1​ hodinu.
  9. Po hodině přidáme na kousky nakrájené brambory.
  10. Za stálého míchání⁢ přisypeme mouku a necháme ještě 15 minut vařit.
  11. Po ⁢uvarení necháme guláš odstát 10 minut před podáváním.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář