15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hrnková rajčatová polévka s cizrnou je zdravá a chutná vegetariánská pochoutka, která se připravuje rychle a jednoduše. Vyniká svou bohatou chutí a lahodnou vůní. Vyzkoušejte recept na tuto lahodnou polévku a užijte si osvěžující chuť rajčat a vlákniny z cizrnou.
Suroviny:
- 2 hrnky rajčat
 - 1 hrnek cizrny
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 2 lžičky mleté papriky
 - 1 lžička tymiánu
 - 1 lžička majoránky
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup:
- Na rozehřátém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek.
 - Přidáme nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit.
 - Přidáme cizrnu, mletou papriku, tymián, majoránku a zalijeme vodou.
 - Vše vaříme do měkka, asi 20-30 minut.
 - Polévku osolíme, opepříme a můžeme podávat.
 

