Indický rajčatový řízek s batátem je lahodná a exotická vegeatriánská varianta klasického jídla. Křupavý řízek je obalován v kořeněné strouhance a podáván s dochucenými a pikantními batáty. Skvělá inspirace pro milovníky exotické kuchyně! Snaživě skloubí chuť a vůni indické kuchyně. Jemná chuť koření se krásně doplňuje s lahodnými batáty. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí ochutnat něco nového a neobvyklého!
Suroviny
- 4 středně velké batáty
 - 4 rajčata
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžíce rajčatového protlaku
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mleté kurkumy
 - sůl, pepř
 - olej na smažení
 
Postup
- Oloupejte batáty a nakrájejte je na menší kousky.
 - Rajčata oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte je na kostičky.
 - Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
 - Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
 - Přidejte rajčata, rajčatový protlak, kmín, kurkumu, sůl a pepř. Vše promíchejte a dusete 15 minut.
 - Přidejte batáty a vařte, dokud nejsou měkké, přibližně 20 minut.
 - Pokud je směs příliš řídká, můžete přidat trochu vody a nechat provařit.
 - Hotový indický rajčatový řízek s batátem podávejte teplý s rýží nebo plackou.
 
										