12. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte indonéský gulaš z hovězího masa, tradiční recept plný exotických chutí. Jednoduché a zdravé jídlo pro všechny milovníky asijské kuchyně.Dozvíte se jak na to s naším krok za krokem návodem.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 4 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička papriky
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce tamarindu
- Sůl a pepř podle chuti
postup
- Hovězí maso nakrájejte na kousky a osolte. V misce smíchejte sojovou omáčku s olejem a přidejte maso. Nechejte marinovat alespoň 30 minut.
- Mezitím oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Chilli papričku také nakrájejte na jemno.
- Na hrníci rozpalte olej a osmahněte maso do hněda. Pak ho vyjměte a odložte stranou.
- Na stejném oleji osmažte cibuli do zlatova, přidejte česnek a chilli. Směs osolte, opepřete a přidejte koření (koriandr, kurkumu, papriku).
- Po chvilce přidejte marinované maso zpět do hrnce, zalejte vývarem a přidejte tamarind.Vařte na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké.
- Podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem. Dobrou chuť!

