8. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Jednoduchý irácký guláš je lahodný a kořeněný recept z Iráku, který potěší každého milovníka pikantních jídel. Tento guláš spojuje tradiční irácké koření s hovězím masem, rajčaty a cibulí, vytvářející chutnou omáčku. Jednoduchý a rychlý recept, který si můžete vychutnat s rýží nebo chlebem. Vyzkoušejte tento exotický irácký guláš a prozkoumejte nové kulinářské dobrodružství!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (nakrájeného na kostky)
 - 2 cibule (nasekané)
 - 4 stroužky česneku (nasekané)
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce mleté papriky
 - 1 lžíce mletého kmínu
 - 1 lžička kurkumy
 - 1 lžička koriandru (mletého)
 - 500 ml hovězího vývaru
 - sůl a pepř podle chuti
 - 2 lžíce rajčatového protlaku
 - čerstvý koriandr nebo petrželka (na ozdobu)
 
Postup
- V hrnci zahřejeme olivový olej a osmahneme cibuli dozlatova.
 - Přidáme česnek a necháme ho chvíli restovat.
 - Přidáme hovězí maso a restujeme ho, dokud nezežloutne ze všech stran.
 - Přidáme mletou papriku, mletý kmín, kurkumu a mletý koriandr. Promícháme a krátce restujeme.
 - Sůlíme a pepríme podle chuti.
 - Přilijeme hovězí vývar a přivedeme k varu.
 - Přikryjeme hrnec a necháme guláš vařit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
 - Přidáme rajčatový protlak a necháme guláš provařit ještě asi 15 minut.
 - Podáváme s čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
 

