7. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kachna s červeným zelím avantgardně
zdroj: Recepty 24/7


Objevte neodolatelný ⁢recept na kachnu s červeným​ zelím avantgardně.​ Tato moderní varianta ⁢tradiční české ‍pochoutky vás překvapí novými chutěmi.‍ Kachna,‌ zelí, pravé koření a kreativní postupy přípravy. Pouze na‌ našem ‌blogu!

Rádi ​experimentujete a zkoušíte neobvyklé kombinace chutí? tento recept⁢ na kachnu s červeným zelím ⁣je přesně ‌pro vás. Obohatí vaší kuchyň⁤ o něco úplně nového. Vyčaruje nepředvídatelné chutě, které vás i vaše hosty zcela jistě překvapí.

Suroviny

Pro‌ tento recept budete potřebovat následující suroviny:

  • 1 celá kachna
  • 1 hlávka červeného​ zelí
  • 200 g másla
  • 200 ml červeného ⁢vína
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 4‍ lžíce medu
  • 4 ​jablka
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • Sůl a pepř ‍dle chuti
  • 2 lžíce kmínu

Postup

Příprava tohoto⁤ pokrmu je více náročná než u tradičních receptů‍ na kachnu, ale výsledek stojí za to. Připravte se na to, že ⁤budete ‍potřebovat trochu více času a ⁤trpělivosti.

Začneme tím,⁢ že ‌kachnu omyjeme,‌ osušíme a potřeme solí, ⁤pepřem a‍ kmínem. Následně ji pečeme přibližně ​dvě hodiny v troubě předehřáté na 180 °C. Během této doby ji⁤ několikrát pokropíme vypečeným ⁤tukem, aby maso zůstalo šťavnaté.

Mezitím se pustíme do přípravy červeného zelí. To nejprve nakrájíme na‌ jemné nudličky.⁤ Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Jablka⁢ oloupeme, zbavíme⁤ jádřinců a také nakrájíme na menší kousky.

Na pánvi rozehřejeme máslo ⁣a orestujeme na něm cibuli. Poté přidáme zelí a ‌jablka, ​zalijeme vínem a octem, přidáme hřebíčky,‍ sůl a ‌med. Vše důkladně promícháme a ⁢dusíme pod‍ pokličkou přibližně hodinu, až zelí změkne a pohlaví tekutinu.

Když je zelí hotové,⁤ vyjmeme kachnu z trouby a necháme ji⁢ asi 10 minut odpočívat. Poté ji ‍rozkrájíme a podáváme s ‌červeným zelím ​a bramborovými knedlíky.

Toto moderní pojetí ⁢klasického českého pokrmu je ⁣skvělou alternativou pro ‍všechny, kteří rádi zkoušejí něco nového.Chce ​to sice trochu⁤ více času a práce, ale výsledek stojí za to. Kachna je krásně šťavnatá a červené zelí s jablky a hřebíčkem je k⁢ ní ⁢přímo dokonalým doplňkem.

Nebojte se experimentovat a zkoušet nové‌ věci. Třeba právě tento recept se stane vaší oblíbenou ⁤specialitou, na kterou budou vaši hosté⁣ vzpomínat ještě dlouho po tom, co opustí váš stůl. Buďte kreativní, buďte odvážní a hlavně si vaření užívejte. Dobrou ‌chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář