
Vítejte v kulinářském ráji s naším receptem na knedlíky naplněné uzeným s jablečným pyré. Toto je tradiční česká specialita s moderním twistem,která přinese na váš stůl chutě oživené směsí sladkého a slaného. Vaše chuťové buňky ocení jedinečnou kombinaci sušeného uzeného masa a jemného jablečného pyré. Navíc se jedná o jednoduchý recept,který zvládne i začátečník. Vyzkoušejte tento neučený kulinářský zážitek ještě dnes!
Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí užít tradiční českou kuchyni s moderním twistem. Tyto knedlíky naplněné uzeným s jablečným pyré jsou nejen chutné, ale také plné zajímavých chutí a textur. Nuže, pojďme se pustit do vaření!
Suroviny
Pro přípravu knedlíků potřebujeme:
- na knedlíky – 500 g hladké mouky, 2 vejce, špetka soli, 1/4 l mléka, 1 lžička jedlé sody, 1 lžíce octa
- na náplň – 200 g uzeného masa, 2 cibule, trochu sádla
- na jablečné pyré – 4 jablka, 50 g másla, 2 lžíce cukru, špetka skořice
Postup
Začneme přípravou těsta na knedlíky. Do mísy si nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, jedlou sodu a ocet. Vše důkladně promícháme a postupně přiléváme mléko. Měli bychom získat hladké těsto, které nelepí.Pokud je těsto příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody. Těsto pak necháme odpočinout asi 30 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na pánvi rozpustíme trochu sádla a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené uzené a orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Hotovou náplň necháme vychladnout.
Po odpočinku těsta si z něj odkrojíme kus a rozválíme ho na plát.Na jednu stranu plátu naneseme náplň a těsto srolujeme. Takto připravený knedlík zabalíme do hrubé plátěné utěrky a zavážeme ho. Postup opakujeme, dokud nám nedojde těsto a náplň.
Knedlíky pak vložíme do vroucí vody a vaříme je asi 30 minut. po uvaření knedlíky vyjmeme a necháme chvíli ležet.
Jablečné pyré připravíme tak, že oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme je na malé kousky. Kousky jablek pak vložíme do hrnce, přidáme máslo, cukr a špetku skořice. Vše vaříme na mírném ohni, dokud jablka nezměknou. Poté jablka rozmixujeme na pyré.
Před servírováním knedlíky nakrájíme na plátky a podáváme s jablečným pyré.Dobrou chuť!
Tento recept je perfektní pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a zároveň se vrátit ke kořenům české kuchyně. je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Navíc, knedlíky můžete připravit i předem a pak je jen ohřát. Také jablečné pyré můžete použít jako přílohu k jiným jídlům. Tak neváhejte a pusťte se do vaření!

