19. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Knedlo, vepřo, zelo tradiční způsobem
zdroj: Recepty 24/7


Objevte tradiční český recept na ‌Knedlo, vepřo, ⁢zelo připravený tradičním způsobem. krok za krokem návod a ⁤ingredience pro dokonalé domácí⁣ vepřové, knedlíky ‍a zelí. Přineste kouzlo české kuchyně do​ svého domova.Perfektní recept‌ na oběd či⁣ večeři ‍pro celou rodinu.

Tradiční české jídlo‍ „Knedlo, vepřo, zelo“ je pokrm, který je neodmyslitelně ‌spjatý s českou kulturou⁤ a gastronomií.⁣ Ačkoliv⁤ se může⁢ zdát na první pohled složitý na ⁢přípravu, s tímto návodem zvládne ​knedlo, vepřo, zelo připravit každý. Tak se pustíme do toho.

Suroviny

Začněme ⁢s připravením si všech potřebných surovin.

Marináda:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 ‌lžička pepře
  • 2 stroužky ‌česneku

vepřové maso:

  • 500g vepřového ⁣plecka

Knedlík:

  • 300g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 200ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 rohlík

Zelí:

  • 500g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 50g sádla
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř

Postup

Příprava marinády:

Marinádu ‍připravíme smícháním⁢ oleje, soli, pepře ⁢a stroužků česneku, které prolisujeme.

Marinování masa:

Vepřové ⁣plecko nakrájíme na plátky, osolíme‌ a⁣ opepříme‌ a ⁢vložíme do marinády.Maso necháme marinovat minimálně 2 hodiny, ale ideálně přes noc⁢ v chladničce.

Příprava knedlíků:

V misce smícháme mouku, vejce, ⁢mléko ​a sůl dohromady. Z rohlíku⁣ nakrájíme kostičky a přidáme je do těsta. Těsto⁤ necháme odpočinout asi 30 minut. Poté z těsta vytvarujeme knedlícíky a vložíme je​ do vroucí osolené vody. Vaříme 20 minut.

Příprava zelí:

Cibuli nakrájíme na⁤ drobno ‍a osmahneme na sádle. Přidáme kysané zelí bez‍ šťávy ‌a kmín. osolíme, opepříme​ a dusíme 20 minut.

Příprava masa:

Maso vyndáme z ⁢marinády a opečeme na oleji z obou stran⁢ do zlatova. Maso poté přendáme do pekáče,⁣ přidáme trochu vody a ‍pečeme v předehřáté‌ troubě na 180 stupňů 30⁣ minut. ‌Během pečení maso podléváme výpekem.

Hotové⁤ jídlo servírujeme tak, že na talíř dáme plátek masa, vedle přidáme⁢ porci zelí a nakonec knedlík. Knedlo,⁢ vepřo, zelo ⁤podáváme horké.Ať Vám chutná!

Tak to byla⁤ naše cesta za tradičním českým pokrmem knedlo, vepřo, zelo.I když se to může zdát trochu pracné, věřte, že chuť tohoto tradičního českého jídla⁣ stojí za to. Navíc⁤ s tímto podrobným návodem už vás nic nemůže ​překvapit.Nezbývá než se pustit do ⁤vaření a nechat se unést ⁣vůněmi a ‌chutěmi ‌české kuchyně.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář