1. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová
Knedlo, zelo, vepřo, česnečka
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte ⁤si recept na tradiční​ české jídlo – knedlo, ‍zelo, vepřo a česnečka. Skvělá kombinace pečeného vepřového masa, dušeného zelí, domácích knedlíků⁣ a‍ česnečky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a ‌uvařte ⁢si ⁢lahodné⁢ domácí⁣ jídlo.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • ⁤ 500g vepřového‌ masa
  • 2‌ cibule
  • ‍ 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce ‍sádla
  • sůl,⁤ pepř

Postup

  1. Nejprve si⁣ připravíme těsto na knedlíky. Brambory uvaříme, ⁣oloupeme⁤ a propasírujeme.
  2. ‍Do kastrůlku⁢ dáme ​propasírované brambory, mouku, ⁣vejce ​a špetku‍ soli.⁤ Vše⁣ důkladně⁢ promícháme a necháme ‌odpočinout.
  3. Mezitím si připravíme ‍vepřové maso. Orestujeme nasekanou cibuli na sádle, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a dusíme​ do měkka.
  4. Ve‌ větší kastrolu si ​připravíme⁤ česnečku. Na sádle opečeme nadrolený​ česnek a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme alespoň 10 ​minut.
  5. Těsto na knedlíky rozdělíme na menší kousky, ⁢které ⁢utvarujeme​ do knedlíků. Vaříme ve vroucí⁤ osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
  6. Hotové knedlíky podáváme ​s vepřovým masem ⁣zalité česnečkou.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *