15. 7. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Připravte si doma autentické korejské nudle s hovězím masem. Snadný recept plný exotických chutí a křupavé zeleniny. Vyzkoušejte tradiční asijský pokrm, který vás zahřeje i nakrmí.
Suroviny
- 200g vláskových nudlí
- 300g hovězího masa (ideálně krkovice nebo roštěnec)
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oyster omáčky (dostupná v asijských obchodech)
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce sezamu
- 1 lžička chilli vloček (nepovinné)
Postup
- Nudle připravte dle návodu na obalu, obecně platí, že se jen ponoří na 3-4 minuty do vroucí vody. Po uvaření je scedíme a opláchneme pod studenou vodou, aby nelepily.
- Mezitím si připravíme maso. Krkovici nebo roštěnec nakrájíme na tenké plátky. Ideální je maso nakrájet proti vláknu, abychom získali jeho měkkost a šťavnatost. Nakrájené maso osolíme, opepříme a necháme odpočívat.
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek utřeme na struhadle. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a sezam opražíme na pánvi bez tuku, dokud nezíská zlatavou barvu.
- Na pánvi rozpálíme sezamový olej a na něm orestujeme cibuli s česnekem, dokud nejsou skleněné. Poté přidáme maso a orestujeme ho do hněda.
- Do pánve s masem a cibulkou přidáme chilli vločky, oyster omáčku a sójovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme na mírném ohni, aby se chutě propracovaly do masa.
- Přidáme uvařené nudle a vše opět důkladně promícháme. Nudle necháme na pánvi ještě asi 2 minuty, aby nasály omáčku a chutě z masa.
- Jako poslední krok přidáme do pánve jarní cibulku a opražený sezam. Vše ještě jednou promícháme a poté je jídlo připravené k podávání.
- Hotové nudle podáváme ještě teplé. Na talíři můžeme jídlo posypat ještě trochou opraženého sezamu a kolečky jarní cibulky pro větší vizuální efekt. Kdo má rád pikantní, může nudle ještě posypat chilli vločkami.
Insipirujte se korejskou kuchyní a vychutnejte si tyto úžasné nudle s hovězím masem. Jídlo je rychlé, jednoduché a plné chutí. Sója a oyster omáčka dodají jídlu typický asijský nádech a pepř s chilli mu dodají tu správnou šťávu. Užijte si to!

