
Ochutnejte kouzlo korejské kuchyně s tímto chutným receptem na hovězí bulgogi s rýží. Jedná se o autentické jídlo plné výrazných chutí, které je snadné připravit. Recept obsahuje detailní postup s obrázky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Legenda říká, že když se na západním nebi objeví rudé mraky, připravuje se někde na zemi toto lahodné korejské jídlo: “Hovězí Bulgogi“. Je to tradice natolik hluboko zakořeněná v korejské kultuře,že je téměř nemožné navštívit Koreu bez toho,aniž byste ochutnali tento unikátní pokrm. Tento recept na hovězí bulgogi, který spojuje vynikající rýži s úžasně naloženým hovězím masem, je skvělou alternativou pro ty, kdo chtějí vyzkoušet něco nového a zároveň si pochutnat na chutném a zdravém jídle.
Suroviny
- 500g hovězího masa (ideálně vysoký roštěnec)
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce chilli pasty (gochujang)
- 1 lžíce česnekového prášku
- Čerstvý česnek – 5 stroužků, nasekaných
- Jemně nasekaný zázvor – asi 1 cm dlouhý kus
- 250g rýže (jasminová je ideální)
- 1 mrkev na jemno nasekanou
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- Zelené cibulky na ozdobu
Postup
Recept začíná přípravou marinády pro hovězí maso. V misce smíchejte sezamový olej, sojovou omáčku, med, česnekový prášek, nasekaný česnek, chilli pastu a zázvor. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience dobře smíchané a vytvořte hladkou směs.
Do marinády přidejte hovězí maso, které bylo předem nakrájeno na tenké plátky. Důkladně maso promíchejte s marinádou a nechte ho odstát alespoň 30 minut v lednici. Čím déle maso necháte marinovat, tím chutnější bude Váš bulgogi.
Mezitím si připravte rýži podle pokynů na obalu. Doporučujeme použít aromatickou jasmínovou rýži, která perfektně doplňuje chuti bulgogi. Když je rýže hotová, nechte ji odstát pár minut, než ji servírujete.
V kastrolu si rozehřejte trochu sezamového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a orestujte,dokud nejsou měkké. Pak přidejte nakrájenou mrkev a orestujte dalších pár minut.
Nakonec přidejte marinované hovězí maso s marinádou. Vařte na středním ohni,dokud maso není plně uvařené. vaření by mělo trvat přibližně 10-15 minut, v závislosti na tom, jak husté jsou plátky masa. Aby byl Váš bulgogi dokonale šťavnatý, občas maso promíchejte a přidejte vodu, pokud je to nezbytné.
Pokud je hovězí maso hotové, je čas připravit talíř. Na talíře rozdělte rýži a přidejte hovězí bulgogi. Jídlo můžete ozdobit nasekanou zelenou cibulkou a podávat horké.
Ať už jste zkušený kuchař hledající nové chutě, nebo jen začátečník, který si chce vychutnat domácí autentickou korejskou kuchyni, tento recept na hovězí bulgogi je jistě trefou do černého.Doufám, že se Vám to bude líbit stejně jako nám.

