31. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Korejský hovězí bulgogi s rýží
zdroj: Recepty 24/7


Ochutnejte kouzlo korejské⁤ kuchyně s ⁣tímto chutným receptem na hovězí bulgogi s rýží. Jedná se o⁤ autentické ‍jídlo plné⁢ výrazných chutí, které je‌ snadné připravit. Recept obsahuje detailní​ postup s obrázky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Legenda ​říká, že ​když se na západním nebi​ objeví⁤ rudé mraky, připravuje se⁢ někde⁢ na zemi toto ‍lahodné korejské jídlo: ⁤“Hovězí Bulgogi“. Je to​ tradice natolik hluboko zakořeněná v korejské‌ kultuře,že je téměř nemožné navštívit Koreu bez ⁣toho,aniž byste ochutnali tento unikátní pokrm. Tento recept na ‍hovězí bulgogi, ⁢který ‌spojuje vynikající rýži s úžasně naloženým hovězím masem, je skvělou alternativou pro ‍ty, kdo chtějí vyzkoušet něco‍ nového a ⁤zároveň si ‍pochutnat na ⁢chutném a zdravém jídle.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (ideálně vysoký‍ roštěnec)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2​ lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce chilli ‍pasty (gochujang)
  • 1 ‌lžíce česnekového prášku
  • Čerstvý ‍česnek⁣ – 5 stroužků,⁢ nasekaných
  • Jemně​ nasekaný ​zázvor – asi 1 ‍cm dlouhý ‍kus
  • 250g rýže (jasminová je ideální)
  • 1‍ mrkev na jemno nasekanou
  • 2 stroužky⁣ česneku,⁢ nasekané
  • 1‌ cibule, ‍nasekaná
  • Zelené⁣ cibulky na ozdobu

Postup

Recept začíná přípravou marinády pro hovězí maso. V misce⁤ smíchejte sezamový olej,​ sojovou omáčku, med,⁤ česnekový prášek, nasekaný ‍česnek, chilli pastu a zázvor. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience‌ dobře ⁢smíchané ⁣a ​vytvořte ⁢hladkou směs.

Do marinády‍ přidejte hovězí ‍maso,​ které ‍bylo předem ⁤nakrájeno na tenké plátky. Důkladně ‌maso promíchejte ⁢s marinádou‌ a​ nechte ho odstát alespoň 30 minut v lednici. Čím⁤ déle maso necháte marinovat,⁣ tím chutnější​ bude⁤ Váš bulgogi.

Mezitím si připravte rýži podle pokynů na⁣ obalu. Doporučujeme použít ‍aromatickou ‍jasmínovou‌ rýži,⁤ která perfektně doplňuje chuti bulgogi. Když je rýže ​hotová, nechte ji ⁤odstát ⁤pár minut, ‍než ji servírujete.

V kastrolu si⁣ rozehřejte trochu sezamového oleje. Přidejte nakrájenou ⁤cibuli a nasekaný česnek a orestujte,dokud‌ nejsou měkké. Pak ⁢přidejte nakrájenou mrkev a orestujte dalších pár minut.

Nakonec přidejte ‍marinované hovězí maso s marinádou. Vařte na ⁤středním ohni,dokud maso není plně uvařené. vaření by ‍mělo ⁤trvat přibližně 10-15 minut, v závislosti na tom, jak husté jsou‍ plátky masa. Aby byl ‍Váš bulgogi dokonale šťavnatý, občas maso promíchejte a přidejte ​vodu, pokud‌ je ⁤to nezbytné.

Pokud je hovězí maso ‌hotové, je čas‌ připravit​ talíř. Na ​talíře rozdělte ‍rýži a‌ přidejte‍ hovězí​ bulgogi. Jídlo můžete ozdobit nasekanou zelenou cibulkou a‌ podávat horké.

Ať už jste zkušený ⁣kuchař​ hledající‍ nové⁣ chutě, ‍nebo⁣ jen začátečník, který si chce vychutnat domácí autentickou korejskou kuchyni,‌ tento recept ‌na hovězí bulgogi⁤ je jistě trefou do černého.Doufám, že se Vám to bude​ líbit⁣ stejně ⁢jako nám.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář